AKTUALNOŚCI
 
 
 Jadłospis (Dla klas I-VII)
 
27.05 poniedziałek      Zupa  kapuśniak (300ml) (7, 10, 11, 13, 14), kopytka z okrasą (300g) (1, 7) lemoniada
 
                                      (200ml)
 
28.05 wtorek               Zupa pomidorowa z makaronem (300ml) (1,7,11,13), hot-dog (100g) (1,7, 11,15) surówka
 
                                      z kapusty pekińskiej (100g), herbata z cytryną (200ml)
 
29.05 środa                 Zupa  ryżowa (300ml)(11,13) , ziemniaki (200g), pieczona kiełbasa z cebulką (100g+20g)
  
                                     (7,10,11,13,14) surówka z białej kapust (100g), kompot jabłkowy (200ml)
 
30.05 czwartek           Zupa ziemniaczana (300ml) (11,13), łazanki z kapustą (200g) (1,7,10,13,14) herbata
 
                                     owocowa (200ml)
 
31.05 piątek               Zupa koperkowa (300ml)(11,13), miruna pieczona (150g), ogórek konserwowy (100g) (14),
 
                                    lemoniada (200ml)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Legenda:

1.        1.gluten, pszenica,

2.        2.gluten żyto

3.        gluten jęczmień

4.        gluten owies

5.        gluten orkisz

6.        gluten kamut lub ich odmiany hybrydowe

7.        jaja i produkty pochodne

8.        ryby i produkty pochodne

9.        orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

10.     soja i produkty pochodne

11.     mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

12.     orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe,
 
          orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne

13.     seler i produkty pochodne

14.     gorczyca i produkty pochodne

15.     nasiona sezamu i produkty pochodne

16.     dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ltr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów
 
          w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

17.     łubin i produkty pochodne

Przyprawy używane w kuchni: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, majeranek, bazylia, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy.

Szczegółowe informacje na temat składu produktów znajdują się u intendenta pokój 23.
 
 
 
Jadłospis (oddziały przedszkolne)
 
 
 
 
 Jadłospis (Dla klas I-VII)
 
20.05 poniedziałek    Zupa  pomidorowa z ryżem 300ml, pirogi ruskie z okrasą 300g, kompot jabłkowo-gruszkowy
 
                                    200ml.
 
21.05 wtorek             Zupa  krupnik 300ml, kasza pęczak 150g, gulasz z kurczaka w sosie własnym100g+70g,
 
                                    surówka z pomidora ze szczypiorkiem 100g, herbata owocowa.
 
22.05 środa                Zupa  rosół z makaronem 300ml, ziemniaki 200g, udko lub nóżka pieczone, mizeria 100g,
 
                                    kompot jabłkowy 200ml.

23.05 czwartek          Zupa ogórkowa 300ml, hamburger ze świeżymi warzywami, herbata z cytryną 200ml.

24.05 piątek               Zupa kalafiorowa 300ml, ziemniaki 200g, miruna w sosie pomidorowym 100g+70g, ogórek
 
                                    kiszony 100g, lemoniada.
 
 
 
Jadłospis (oddziały przedszkolne)
 
 
 
 
 
 
Jadłospis (Dla klas I- VII)
 

13.05 poniedziałek    Zupa ziemniaczana z zalewajką, makaron z truskawkami i śmietaną, lemoniada.

14.05 wtorek             Zupa jarzynowa, ziemniaki, gołąbki, kompot jabłkowo-gruszkowy.

15.05 środa                Zupa z zielonego groszku, kasza gryczana, szynka w w sosie własnym, buraczki na zimno, kompot
 
                                    jabłkowy.
 
16.05 czwartek          Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, marchewka z groszkiem,
 
                                    kompot wiśniowy.
 
17.05 piątek               Zupa ryżowa, ziemniaki, dorsz w cieście naleśnikowym, surówka z kapusty kiszonej, kompot
 
                                     truskawkowy.
 
 
Jadłospis (oddziały przedszkolne)
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Copyright © 2019 Szkoła Podstawowa nr 14 im. Danuty Szyksznian w Szczecinie